Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.05.2016 12:59

Порошенку доведеться обирати?

Голова ГО "Асоціація Політичних Наук"

Досі лінія поведінки Президента полягала у тому, щоб балансувати між двома таборами – не виходити з Мінського переговорного процесу, однак і не надто намагатися виконувати його основні положення. Звільнення «в запас» одного з ключових учасників Мінської ко

     Робота тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту на Донбасі – безперспективна. І вихід з переговорного процесу представника України в політичній підгрупі Романа Безсмертного це доводить, - написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук.

"Я пов'язую такий крок пана Безсмертного з небажанням брати участь у повній здачі Донбасу, яка однозначно буде розцінена українським суспільством як державна зрада. На мою думку, це останній попереджувальний дзвінок президенту Петру Порошенку, щодо безперспективності для України мінських переговорів" , - заявив Мосійчук.

За його словами, зараз Порошенко повинен прийняти рішення – чи варто взагалі продовжувати переговори в Мінську чи ні. Дискусія про перспективи т.зв. «Мінського процесу» триває вже давно.

Перший табір, до якого належать і радикали Ляшка, вважає сам факт переговорів з Росією – зрадою національних інтересів. Вони переконані, що Україна має вдосталь сил для того, щоб ефективно реформувати свої збройні сили і провести деокупацію своїх Східних територій добре продуманими військовими операціями. З Росією, на їх думку, необхідно розірвати будь-які дипломатичні стосунки, як з країною-агресором, а з представниками т.зв. ДНР-ЛНР не вести жодних переговорів.

Представники другого табору переконують нас, що переговори з Москвою – єдиний можливий шлях для відновлення миру. Однак Україна, на їх думку, робить недостатньо зусиль для досягнення миру. І для того, щоб мінський процес був успішним, ми маємо неухильно дотримуватись всіх пунктів і термінів Мінських угод.

Досі лінія поведінки Президента полягала у тому, щоб балансувати між двома таборами – не виходити з Мінського переговорного процесу, однак і не надто намагатися виконувати його основні положення. Звільнення «в запас» одного з ключових учасників Мінської контактної групи, який забезпечував незмінність такої «напіввагітної» політики, може змусити Порошенка схилитись на користь одного з таборів.

Як заявив Мосійчук, "зараз президент Порошенко повинен або прийняти рішення про вихід з Мінських переговорів, або призначити на місце Романа Безсмертного Віктора Медведчука".

І радикал не просто так згадує прізвище опозиційного політика і лідера організації «Український вибір». Віктор Медведчук запропонував свій план - механізм, який Президент і Верховна Рада можуть застосувати на виконання пунктів Мінських угод. Не чекаючи негативного сценарію, поки «мінський меморандум» змусять виконувати зовнішні гравці у вигляді США і ЄС. Саме Медведчука можна вважати лідером другого табору під умовною назвою «партія миру».

До якого табору зрештою схилиться Порошенко? Як на мене – вибір очевидний. Чи буде він таким же для українського Президента?

Дмитро Сінченко, Ліга     

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]