Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

Для прелюдії дуже підходить олія, нехай в цьому випадку буде … "Олейна".

Виготовляє «Олейну» дочірнє підприємство з іноземною інвестицією «Сантрейд», яке належить концерну Bunge (Нідерланди). Bunge має трохи історії, у 2018 році відсвяткували своє 200-річчя, є світовим лідером з продажу бутильованої рослинної олії та представлена більш ніж у 40 країнах.

У 2017 році «інвестиційна няня – ДФС» нарахувала ДП «Сантрейд» 417,1 млн. грн., по безтоварності операцій. Звісно платник оскаржив в суді нарахування, прогнозовано виграв справу (826/14299/17), в якій судовий збір склав 5,7 млн.грн. Для подання апеляційної скарги ДФС мало б сплатити 8 млн. грн., які … прогнозовано не сплатили, за відсутності коштів. Апеляційна скарга повернута.

Висновки інвестора Bunge, як в анекдоті: «Заходив Іван, «взяв» мене мовчки на столі та пішов, а чого заходив так і не повідомив».

Наша ДФС – це прелюдія для іноземного інвестора, який вже давно користується аналітикою судових рішень.
Для потенційного інвестора інформація про донарахування дочірній компанії з іноземними інвестиціями податків в Україні в розмірі 417,1 млн. грн. – це інформаційна бімба. В європейському мисленні це має бути: викрита складніша схема, задокументовані та затримані учасники, все підкріплено безспірними доказами, а судовий процес, як в Голівуді. Після чого - демонстрація державою Україною своєї правоти у захисті, в першу чергу, державних інтересів, навіть ціною репутації інвестора. Бо ми ж правова держава. А якщо правова, але для забезпечення неухильності своєї правоти не можемо знайти гроші на судовий збір, мабуть не все так «залізобетонно» з доказами правоти.

Проливає світло на ці, не доведені до здорового глузду події, позиції контролерів:
- в акті перевірки зазначено «не встановлено законних джерел походження товару», тобто не так, що «ДФС доказами встановлено протиправне походження», ні, просто "не встановлено".
- ше цікавіше фабула кримінального провадження СУ ФР ДФС, яке супроводжувало відпрацювання наче «фіктивних» контрагентів, дослівно: «невстановлені особи, дані про яких встановлюються, знаходячись в невстановленому місці, у невизначений час, діючи умисно, із корисливих мотивів, досягли злочинної змови про спільне вчинення злочинів, зорганізувались у стійку злочинну групу, об'єднану єдиним злочинним інтересом, спрямованим на досягнення загального злочинного результату, розподіливши між собою ролі, з метою прикриття незаконної діяльності, придбали ряд суб'єктів господарювання, у тому числі:…».

Ось така прелюдія для інвестицій. Ось така олія від «Няні ДФС».

Інвестиційною «нянєю» має бути кожен держслужбовець, спершу у своєму мисленні, розуміючи наслідки кожного свого кроку, особливо коли йде мова про таке обвинувачення, як несплата податків, яке в усьому світі за тяжкістю прирівнюється до наркотиків. Але якщо вже донарахували, то «залізобетонно» довести і йти до кінця, бо це інвестиційний імідж Держави.

П.С. ДФС у цій справі за рахунок бюджету ще відшкодує вже сплачений судовий збір -5,7 млн.грн. та правничі послуги адвокатів – майже 500 тис. Радію за колег, але сумую за бюджет.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]