Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

Байдуже, що існує недоторканість житла, наш соціальний працівник виявляється круче самого прокачаного спецпризначенця з НАБУ.

Був колись у податківців такий спосіб «здирництва» податку на додану вартість, коли підприємство «не знаходили» за юридичною адресою навіть при його активній фізичній присутності. При цьому акт відсутності за місцезнаходженням складався не виносячи м’якого місця ревізора за межі кабінету. Звичайно в подальшому за «знайдення» підприємства податкові місцезнаходники вимагали безліч прикрас, адже факт відсутності підприємства прирівнювався до державної зради і платник податків ніс покарання шляхом відрубання … від системи електронної звітності.

Платники не довго чекали, просто в один час масово взяли і пішли гуляти в «тінь», звісно після цього динаміка падаючого ВВП значно активізувалась, і звичайно в невтішну для державних керманичів сторону. Зараз, під впливом громадськості і платників податків в державі існує мораторій на податковий «дибілізм» у вигляді прив’язки до податкової адреси. Але … напрацьовані механізми чиновничого знущання часів «режиму» влада транспортує на інші сфери суспільних відносин. Нажаль, знову на незахищені верстви населення - внутрішньо переміщених осіб. Сам термін для громадян України образливий,але маємо те, що маємо.

Прийняв Кабмін постанову від 8 червня 2016 р. № 365 «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам», якою затвердив зміни, що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2014 р. № 637 і визначив, що соціальні виплати припиняються у разі встановлення факту відсутності внутрішньо переміщеної особи за фактичним місцем проживання/перебування згідно з актом обстеження матеріально-побутових умов сім’ї.

Байдуже, що Конституція України гарантує право на свободу пересування та вільний вибір проживання, байдуже, що існує недоторканість житла, наш соціальний працівник виявляється круче самого прокачаного спецпризначенця з НАБУ, адже і в адресу проникне і перевірить наявність всіх «перелічених» і акт складе з підписами всіх повнолітніх осіб. Ось тільки виходити з приміщення для внутрішньо переміщених осіб не рекомендується, бо може працівник «сил соціальних операцій» з’явитись у будь-який час, навіть через вікно, бо коли постанову писали порядок доступу до приміщення опустили, як загалом і права громадян України.


П.С. (ПРИ.СКОРБНО)

Якщо по аналогії з платниками ПДВ в тінь підуть громадяни, які патріотично виїхали з окупованих територій і залишили все задля нового життя в державі, керманичам мораторій може і не допомогти.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]