Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

(чарівний прислівник)

Наказом Державної податкової служби від 24 грудня 2012 року N 1185 «Про затвердження Узагальнюючої податкової консультації щодо деяких питань оподаткування фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність (приватних нотаріусів, адвокатів)» визначено перелік витрат адвоката при здійсненні ним професійної діяльності.

Дивним чином, але за всі роки існування податкової служби (із всіма варіантами її назв) ніколи до переліку витрат адвокатів не потрапляли транспортні витрати.


Нарешті, у судовому процесі, який тривав з 2011 року, щодо можливого обмеження з боку податкового органу переліку витрат адвоката поставлено крапку.


Вищий адміністративний суд 15.07.2015 року своєю ухвалою роз’яснив, що ДПА у своїй консультації вказує найбільш поширені та типові для адвокатської діяльності витрати, при цьому, ніяким чином не визначає, що цей перелік є вичерпним.


Також судом роз’яснено, що при наданні консультації було застосовано прислівник «зокрема», що сам по собі означає вирізнення чого-небудь, з–поміж однотипного, що, в свою чергу, свідчить й про наявність інших витрат, які повинні бути документально підтверджені.


Отже, адвокат, як самозайнята особа, має право і на транспортні витрати і на будь-які інші, що пов’язані з його адвокатською діяльністю, ЗОКРЕМА…


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]