Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.09.2016 10:47

Уряд відступив від обіцянок

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради. Експерт із питань аграрної політики

Як сільгоспвиробники і побоювалися уряд відступив від обіцянок. Із заявлених на засіданні Кабінету міністрів України 31 серпня п’яти з половиною мільярдів гривень прямої бюджетної підтримки на розвиток сільгоспвиробництва, в опублікованому проекті бюдже

Як сільгоспвиробники і побоювалися уряд відступив від обіцянок. Із заявлених на засіданні Кабінету міністрів України 31 серпня п’яти з половиною мільярдів гривень прямої бюджетної підтримки на розвиток сільгоспвиробництва, в опублікованому проекті бюджету на 2017 рік, передбачено тільки три з половиною мільярди. Тобто на два мільярди гривень менше.

На пряму фінансову підтримку сільгосптоваровиробників закладено – 2 мільярди 973 мільйони гривень; на здешевлення кредитів – 300 мільйонів гривень; підтримку галузі тваринництва – 210 мільйонів; розвиток хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними – 75 мільйонів.

Для розвитку аграрної галузі за теперішньої несприятливої економічної кон’юктури цих коштів недостатньо. Для порівняння у 2012 році державна підтримка розвитку садівництва становила 1 мільярд 75 мільйонів гривень; підтримка тваринництва – 732 мільйони гривень.

Якщо ж врахувати бажання уряду повністю відмінити спецрежим ПДВ, то державна підтримка аграрної галузі становитиме всього двадцяту частину від прямих втрат сільгоспвиробників. В цих умовах спецрежим оподаткування залишається для аграріїв єдиним ефективним інструментом державної підтримки.

4 жовтня по регіонах України відбудеться загальнонаціональний страйк аграріїв. Одночасно тисячі аграріїв зберуться під стінами Верховної Ради та уряду. Основними вимогами сільгоспвиробників є: винесення до сесійної зали ВРУ законопроекту 3851-1 який зберігає дію спеціального режиму ПДВ для аграріїв до 2018 року.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]