Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.01.2018 12:58

Етапи отримання посвідки на тимчасове проживання в Україні

Юрист корпоративного відділу Юридичної компанії "Наказ"

Відповідно до ст. 4 п. 4 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», іноземці та особи без громадянства, які відповідно до закону прибули в Україну для працевлаштування та отримали посвідку на тимчасове проживання, вважаються т

1               Етап:

1.1.       Підготовка документів для здійснення реєстраційних дій по реєстрації юридичної особи, яка в себе включає:

-                підготовку 2 проколів (про заснування Товариства);

-                підготовка 2 Статутів;

-                підготовка заяви для реєстрації юридичної особи.

1.2.       Підготовка та підписання довіреності засновником Товариства.

1.3.       Проведення Установчих зборів Товариства, на якому вирішується питання про створення нової юридичної особи.

1.4.       Звернення до державної реєстраційної служби з метою проведення реєстраційних дій.

2        Етап

2.1.       На території держави, де проживає іноземець, звернутися до нотаріальної контори та написати довіреності на громадянина України, такі як:

1. довіреність для отримання ідентифікаційного коду на території України.

2. довіреність на представництво в органах зайнятості.

3. довіреність для представництва у органах Державної міграційної служби України з метою отримання посвідки на території України.

2.2.        Відповідно до законодавства іноземної країни та України проставити на всіх довіреностях апостиль з метою легалізації довіреності на території України.

2.3.       Відправити довіреності з апостилем для перекладу на українську мову на територію України.

2.4.       Відправити копію закордонного паспорту іноземця, з метою здійснення нотаріального перекладу та посвідчення такої копії (для Державної фіскальної служби).

3               Етап:

3.1.       Довіреності, які були відправленні на територію України обов’язково перекладаються на українську мову перекладачем та нотаріально посвідчуються.

3.2.       Звертаємося до органів Державної фіскальної служби з заявою для отримання ідентифікаційного коду для іноземця.

3.3.       Отримуємо ідентифікаційний код.

4               Етап

4.1.       Звернення до Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, його територіальні органи відповідно до покладених на них завдань для отримання роботодавцем дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства з веденням обліку таких дозволів.

4.2.       Підготовка заява за формою, в якій роботодавець підтверджує, що посада, на якій застосовуватиметься праця іноземця, відповідно до законів України не пов’язана з належністю до громадянства України і не потребує надання допуску до державної таємниці.

4.3.       До заяви готуємо:

4.3.1. копії сторінок паспортного документа іноземця з особистими даними разом з перекладом на українську мову, засвідченим в установленому порядку;

4.3.2. кольорову фотокартку іноземця розміром 3,5 x 4,5 сантиметра;

4.3.3. копія проекту трудового договору (контракту) з іноземцем або особою, посвідчена роботодавцем (дія договору має бути не більше ніж один рік).

4.4.       Подача документів для отримання дозволу на працевлаштування іноземця.

5               Етап:

5.1.       Звернення до Державної міграційної служби України, з метою подачі відповідних документів для отримання посвідки.

 

Важливо!

Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення», роботодавець може отримати дозвіл за умови виплати заробітної плати у розмірі не менш як: десять мінімальних заробітних плат - для всіх інших категорій найманих працівників (тобто – 32 000 гривень, а с 1 січня 2018 року – 37 230 гривень).

Штраф за не оформлення трудового договору (контракту) та допуск до роботи іноземців, становить від 500 до 1000 нмдг (від 8500 до 17000 грн), у разі повторного вчинення протягом року — штраф від 1000 до 2000 нмдг (від 17000 до 34000 грн)

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]