Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.04.2012 00:33

Відкусити ласий шмат, чи під контроль блогерів?

Приватний підприємець

За весь час свого спілкування в Інтернеті, я вважав і вважаю Інтернет найдемократичнішою формою спілкування людей, де немає меж та кордонів. Але наші можновладці вже не знають з чого їм ще потрібно брати побори і вирішили вчинити замах на найдемократичніше

32465-103616-055921e31941ab098d9106c2f543d452.jpg

За весь час свого спілкування в Інтернеті, я вважав і вважаю Інтернет найдемократичнішою формою спілкування людей, де немає меж та кордонів. Але наші можновладці вже не знають з чого їм ще потрібно брати побори і вирішили вчинити замах на найдемократичніше суспільство Інтернету — блогерів.

Тепер поясню, що мене спонукало до такого висновку. Я підписався на розсилку в розділі « Новости IT -рынка » і сьогодні мені на поштову скриньку прийшло отаке: «… По итогам совещания в Госинформнауки по подготовке указанных проектов ко второму чтению из перечня исключены: размещение информации на веб-узлах, управление веб-сайтами, издание любой информации в сети интернет (книг, журналов, газет и периодических изданий), обработка баз данных. Разработка баз данных осталась в перечне… ». Мене цікавить чому все це російською мовою, а не державною, адже це стосується майбутнього закону нашої держави. Чи можливо я щось наплутав? Але про це трохи пізніше…

Тепер хочу, шановні пані та панове, з вашою допомогою розібратись що означає « размещение информации на веб-узлах »? А це значить, що я повинен сплачувати податок за те, що пишу зараз тут і на місці. Адже я інформую інше співтовариство мережі Інтернет в блозі, люб’язно і безкоштовно наданого мені в користування веб-сервісом «Ліга. Блоги», і це стосується інших популярних безкоштовних блого-хостингів таких як ЖЖ, Блогер від Google та інші, які збирають багатомільйонну аудиторію, де журналісти в прямому розумінні слова перехоплюють саму свіжу інформацію. Таким чином блогери мають вплив на суспільство, несуть при допомозі своїх блогів правдиву і із перших вуст інформацію і їм потрібно закрити рота.

Йдемо далі… Чергова фраза «… управление веб-сайтами …» мене геть збентежила. Скажу чесно: я блогер із п’ятирічним стажем. Використовую я для своїх блогів (він у мене не один) найпопулярнішу серед блогерів CMS WordPress . Так, так це Standalone блог (автономний блог) де домен і хостинг я оплачую власним коштом. Так от, блог — це і є веб-сайт, але він більш інтерактивний і спрямований на живий обмін інформацією в блогосфері та інших публічних сервісах. Отже я, як власних такого (таких) блогів повинен буду платити оброк, інша думка мені в голову чомусь не приходе. Для популяризації української мови в Інтернеті я почав створювати україномовні блоги на кшталт « SEO в Україні » (це не піар, а наведення прикладу, далеко я цим не заїду…). Виходить, що після прийняття такого закону, за те, що я відкрию рота в Інтернеті, потрібно буде платити податок? Так який же це тоді розвиток інновацій і інформатизації, коли навіть школяр не зможе мати своєї сторінки в Інтернеті?

Поїхали далі… «… обработка баз данных. Разработка баз данных осталась в переч не». Як не крути, але Standalone блог має все ж таки базу даних. Тільки обробляються ці бази даних по різному, але це не міняє суті — податок треба буде платити. Тільки тут є одне питання: хто повинен платити? Адже базу даних відпрацьовує хостинг-компанія, на серверах якої і розміщений мій блог. Як власник майданчика на сервері я теж займаюсь обробкою баз даних та їх зберіганням. Так хто повинен буде платити податок? Хостер? Блогер? Чи обидва? Я розумію, що бази даних можуть бути різними, але все одно це є бази даних. Тому я вже не розумію: чому розробка баз даних включена до цього списку (пільгове оподаткування), а обробіток баз даних виключений із списку? Хоча цей крок можна було б зрозуміти, виходячи з того, що більшість баз даних на веб-сервісах створюється автоматично. Знову, на мою думку, повісять розробку баз даних на хостерів. Виходить нас жде підняття цін на послуги хостингу?

Взагалі така недолуга політика наших державних мужів мені нагадує « остановку лошади на полном скаку ». Як тільки якась галузь починає у нас розвиватись і набуває в суспільстві розвитку (маю на увазі мережу Інтернет та її користувачів), так треба це все спустити на гальма. Я знаю чому це все так відбувається. А тому, що на рівні незнання державної мови, « ввиду переходного возраста » і небажання вивчати передові технології, а звідси й їх страшенна боязнь, « нужно это все приостановить и взять под строжайший контроль».

В таких випадках я згадую одну притчу про невмілого водія, коли він не вміє керувати автомобілем і всі гріхи списує на авто. То в народі кажуть, що потрібно міняти прокладку між кермом та сідушкою. От і все. Щиро вам вдячний за увагу і чекаю на конструктивну критику.

З повагою, блогер Вадим.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]