Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.12.2016 23:25

Порядок реєстрації торгової марки

Адвокат

Реєстрація торгової марки є невід'ємною частиною ведення будь-якого успішного бізнесу. Офіційно заявити про свої права краще до запуску товару або послуги на ринок.

Реєстрація торгової марки є невід'ємною частиною ведення будь-якого успішного бізнесу. Офіційно заявити про свої права краще до виведення товару або послуги на ринок. Для тих, хто тільки подав документи на реєстрацію, а також для підприємців, які тільки розмірковують над реєстрацією свого бренду, розповімо, як відбувається ця процедура, і на які моменти слід звернути увагу.

Отже, у Вас є позначення, яке Ви вже використовуєте або збираєтесь використовувати. Перш за все, необхідно оцінити можливість реєстрації цього позначення, оскільки існують обмеження, передбачені чинним законодавством. Це, так звані, абсолютні підстави для відмови в реєстрації. Наприклад, не можна зареєструвати назву «Дешеве взуття» для такого товару як «взуття».

Наступним етапом є перевірка позначення на тотожність і схожість з поданими заявками і вже зареєстрованими позначеннями. Тобто потрібно провести попередній пошук. Цей етап не є обов’язковим, можна подавати заявку без перевірки, однак, в цьому випадку шанси на відмову значно зростають.

Будемо вважати, що майбутня торгова марка (логотип, слоган, бренд, знак для товарів і послуг) пройшла перевірку, тому, далі готуєте документи і подаєте заявку в патентне відомство України. При оформленні заявки потрібно дотриматися всіх вимог, встановлених до її оформлення, правильно описати позначення, зазначити кольори (при необхідності), товари і послуги, для яких бажаєте отримати правову охорону.

Після успішного проходження формальної експертизи, проводиться кваліфікаційна експертиза, суть якої дуже схожа до попереднього пошуку. Якщо експерт не знайшов підстав для відмови у реєстрації і патентне відомство прийняло рішення про реєстрацію, то залишиться сплатити збір за публікацію в офіційному бюлетені «Промислова власність» та державне мито за отримання свідоцтва на торгову марку і стати щасливим власником зареєстрованої торгової марки.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]