Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.06.2011 11:55

Правовий нігілізм влади

Виконавчий директор ВБО "Точка опори"

Порушення закону владою стало нормою для країни. Чи може звичний громадянин щось зробити, для приближення України до стандартів правової країни?

      Наша влада ніколи не відрізнялась особливим бажанням дотримання законодавства. Мабуть уже для нас стало звичним, що наші державні мужі кожного дня порушують наше законодавство.

Але в цілому, головний принцип українця «наша хата скраю», працює. Саме ми дозволяємо Владі та чиновникам порушувати ними ж написані закони. Саме ми не реагуємо на зухвалі ґвалтування конституції, закони, мораль.

Я мабуть як і всі теж звик, і моє розчарування, іноді гнів, іноді іронія виливались максимум  в бесіду з друзями  або професійне оточення.

          Але за всі ці роки я зрозумів лише одне, що наше з вами майбутнє в наших руках. Якщо ми будемо віддавати наші права, свободи в жертву реформам (а чи є реформи?)

            І ось парламент разом з президентом надали мені таку можливість, в повній мірі проявити весь свій потенціал.

            19 травня 2011 року Парламент прийняв закон №N 3387-VI  "Про внесення змін до Податкового кодексу України та про ставки вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур", в якому передбачив введення з 01 липня 2011 року ПДВ для сфери надання послуг з інформатизації.

Хоча п.п 4.1.9. ,пункту 4 Основні засади податкового законодавства України Податкового кодексу, говорить:  стабільність - зміни до будь-яких елементів податків та зборів не можуть вноситися пізніш як за шість місяців до початку нового бюджетного періоду, в якому будуть діяти нові правила та ставки. Податки та збори, їх ставки, а також податкові пільги не можуть змінюватися протягом бюджетного року.

           Тобто, влада нівелювала Податковий кодекс. І це виглядає таким чином, що для нас нічого - а для вас (бізнес) податковий кодекс. Всі знаю про перелік прав податківців який затверджений в тому таки податковому кодексу, і всі знають як податкова залюбки ним користується. А чому ж таки та Влада сама не виконує, норми свого дітища???Чи може і не збиралась? Для нас все – для вас закон.

Мої почуття справедливості настільки мене стривожили, що я вирішив подати до адміністративного суду з позовом до верховної ради, про скасування прийнятого закону який суперечить діючому законодавству України. На разі я шукаю однодумців, які готові підтримати дану ідею, і готові подати колективний позов! Для тих, кому не байдуже наше майбутнє і той хто готовий приєднатись в спільній справі проти чергового плюндрування закону пишіть [email protected]

Разом ми сила! 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]