Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.11.2016 22:36

Продовження історії горіхової мафії

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Всі ми пам'ятаємо історію про масове вилучення податковою міліцією волоських горіхів у підприємців по всій Україні.

Всі ми пам'ятаємо історію про масове вилучення податковою міліцією волоських горіхів у підприємців по всій Україні.

Як мені стало відомо, близько 190 т горіхів, вилучених у одного з підприємств з порту в м. Чорноморськ, були передані на відповідальне зберігання 2 приватним компаніям: спочатку в Херсонську область (ТОВ "Трейлер-Південь"), а пізніше - в Одеську область (ТОВ "Опторг Компани").

Тому постало питання де податкова міліція, яка постійно скаржиться на брак фінансування, взяла кошти для оплати послуг приватних компаній і якими ж документами було оформлено такі взаємовідносини.

Відповідь очільника податкової міліції Білана С.В. дуже проста – передання горіхів на зберігання приватних компаній та їх перевезення здійснювалось виключно на підставі АКТУ ПРИЙОМУ-ПЕРЕДАЧІ, без оформлення обов'язкових документів (договору, ТТН, тощо). При цьому послуги перевезення з однієї області в іншу на відстань понад 630 км та зберіганню майже 190 т волоських горіхів ДФС взагалі НЕ ОПЛАЧУВАЛИСЬ, адже вказані підприємства НЕ ЗВЕРТАЛИСЬ З ВИМОГОЮ ЇХ ОПЛАТИТИ.

Цікаво, що подібна діяльність підприємства-зберігача не охоплюється основними видами його діяльності, а направлені на його юридичну адресу листи повертаються назад, адже за даною адресою знаходиться відділення "Форвард Банку". Звісно ж, жодних договорів щодо кореспонденції цим підприємством з поштою не укладалося.

Що ж тут скажеш, виявляється податкова міліція є найефективнішим перевізником та зберігачем. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]