Про автора

Олександр Завгородній Кандидат технічних наук. Магістр з електротехніки. Магістр з інтероперабельності, безпеки і сертифікації на залізничному транспорті

Професійна діяльність. Кандидат технічних наук. Магістр з електротехніки. Магістр з інтероперабельності, безпеки і сертифікації на залізничному транспорті.

З кінця 1999 року очолив колектив Служби електропостачання Придніпровської залізниці.

У 2000 році здобув ступінь магістра з електротехніки у Дніпропетровському державному технічному університеті залізничного транспорту.

У 2002 році призначений на посаду головного інженера залізниці, обіймаючи яку, розробив та впровадив систему охорони праці на підприємстві, забезпечив ефективне виконання програми ресурсозбереження, будівництва цілої низки урядових об'єктів.

У 2011 році здобув кваліфікацію головного спеціаліста у Дніпропетровському національному університеті залізничного транспорту ім. ак. В. Лазаряна та ступінь магістра у Conservatoirenationaldesartsetmetiers Франція, у сфері інтероперабельності, безпеки та сертифікації на залізничному транспорті. Того ж року захистив кандидатську дисертацію на тему «Підвищення функціональної безпеки рейкових кіл шляхом забезпечення їх електромагнітної сумісності з тяговою мережею».

З 2013 року працював начальником управління Укртрансінспекції в Запорізькій області. Сприяв розробці та впровадженню загальнодержавних програм з підвищення безпеки на наземному транспорті.

З 1 липня 2015 року обійняв посаду заступника генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України, а вже 7 липня відповідно до наказу Міністерства інфраструктури № 253, його було призначено виконуючим обов'язки генерального директора «Укрзалізниці» та головою комісії з реорганізації підприємства.

За короткий час було нормалізовано експлуатаційну діяльність підприємства, забезпечено потреби у перевезеннях енергетичного вугілля.

У вересні 2015 призначений виконуючим обов'язки новоутвореного ПАТ Українська залізниця, де за час роботи здійснив перші кроки з реформування Укрзалізниці, провів успішну реструктуризацію зовнішніх боргових зобов'язань та повернув довіру партнерів до роботи підприємства. Після закінчення роботи в ПАТ «Українська залізниця» працює над вдосконаленням роботи транспортної системи України.

З травня 2016 року Голова експертної Ради ГО «Всеукраїнський центр реформ транспортної інфраструктури».

Контакти
E-mail: [email protected]