Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.10.2014 15:48

Як українські ЗМІ "ліплять" образ корупціонера

Лідер громадського руху "Ми разом"

Я глибоко ненавиджу корупціонерів, чия злочинна діяльність призводить до смертей в буквальному розуміння. Я ще глибше ненавиджу корупціонерів, які під час і після Євромайдану — революції, яка знищила правила гри «імені Януковича» — грабували бюджет і насил

Звинувачення у розкраданні державних (тендерних) коштів під час Революції Гідності завжди мають велику емоційну силу. Журналіст розраховує на те, що читач вибухне критикою на адресу того «мажора», який, коли гинули найкращі з нас, думав про накопичення свого вторинного, а то й третинного капіталу.

У цьому звинуватили і мене. І звинуватили абсолютно несправедливо.

bORYSPIL_CAFE (2)_2.jpg

Розповім про «історію питання». 24 січня ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» за результатами тендерів уклав угоду підряду з ПП «Тіді ЛТД» на послуги харчування пасажирів аеропорту. За даними журналістів видання « Наші гроші », дане підприємство засноване «у липні 2013 р., мало 500 тис грн. статутного капіталу і жодного тендеру до сьогодні не вигравала». На додаток до цього, пишуть вони, «троє учасників пропонували виконати замовлення дешевше – на 25-50% дешевше». 

Директор підприємства — моя колишня дружина, Оксана Юракова. Саме цей факт нібито доводив, що я маю якесь корупційне відношення до цієї угоди. Також додавали, що єдиний офіційний телефон ПП «Тіді ЛТД» (044) 459-06-65) збігається з контактним номером ТОВ «Універсальна транспортно-машинобудівельна група», директором якої я був на той момент і є до цих пір.

Здається ? думали люди під час читання матеріалу ? цих двох збігів цілком достатньо для того, щоб зробити сумні для Юракова висновки. Але я знаю цю ситуацію зсередини і за допомогою цього блогу хочу сказати ось що.

По-перше, з колишньою дружиною я на лютий 2014 року був розлучений більше 7 років. І наші колишні стосунки не є підставою для неї  не займатись підприємницькою діяльністю. Більш того, я вважаю, що справжній чоловік має допомагати навіть колишній дружині.

По-друге, коли вона раніше попросила мене допомогти з реєстрацією цього підприємства, я порекомендував їй своїх знайомих орендодавців, яким належить цей номер телефону — 044 459 06 65. Отже, не треба бути Шерлоком Холмсом, щоб розплутати цю просту історію. Підприємства були зареєстровані за однією адресою, тому не дивно, що телефонні номери збігаються.

По-третє, ні я, ні мої близькі ніколи не займали посади аеропорту «Бориспіль».

Хочу додати, що я, разом з мільйонами українців, ненавиджу корупцію в нашій державі і багато років борюсь з цим ганебним явищем.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]