Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.11.2013 12:54

Кредит в фінансовій компанії "за і проти"

Незалежний фінансовий радник

Іноді виникають ситуації, коли терміново потрібні гроші, так сталось, що ви десь прорахувались, або не запланували якусь подію, чи не дай Бог, щось трапилося, а грошей немає.

Іноді виникають ситуації, коли терміново потрібні гроші, так сталось, що ви десь прорахувались, або не запланували якусь подію, чи не дай Бог, щось трапилося, а грошей немає.

В таких ситуаціях людина готова позичати гроші у будь-кого, та на будь-яких умовах. Але треба не забувати та принаймні прораховувати вартість таких швидких фінансових рішень.

Розглянемо короткостроковий кредит у фінансовій компанії. На фінансовому ринку України вони представленні доволі широко і спеціалізуються саме на короткострокових кредитах під мінімальний пакет документів. Але зручність та доступність має свою ціну.

На що нам, як споживачам, при оцінці даного кредиту потрібно звернути увагу.

По-перше зверніть увагу на відсоткову ставку по кредиту. Як правило фінансові компанії вам пропонують кредитну ставку, але за день. Не забувайте цю цифру помножити на 365 днів, от тоді ви й побачите дійсну річну відсоткову ставку по кредиту.

По-друге, це термін, на який саме компанія видає кредит. Переважна більшість компаній надають вам кредит на 14 днів, але вони не проти, якщо ви продовжите кредит, але вже на дещо змінених умовах.

По-третє, вам потрібно запитати, які ще можливо є платежі по кредиту. Як варіант можуть бути адміністративний платіж, разова комісія, платіж за дострокове погашення, страхування і т.д.

По-четверте, перед тим, як підписати договір уважно його прочитайте.

По-п’яте, рішення про взяття кредиту приймайте вдома, свідомо, порадившись з близькими, а не в приміщенні фінансової установи, де часто рішення є спонтанним та необдуманим.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]