Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.11.2015 13:32

Позбавлення громадянства за сепаратизм: mission impossible

Позбавити громадянства за сепаратизм - неможливо.

Петиція "Про позбавлення громадянства осіб за сепаратизм" набрала більше 25000 підписів і буде розглянута Президентом. Знову шукатимемо #зраду і #перемогу .

От тільки стаття 17 Декларації прав людини гарантує кожному право на громадянство та забороняє примусово позбавляти громадянства. А ще, Україна ратифікувала Конвенцію про статус апатридів і Конвенцію про скорочення безгромадянства, які не дозволяють збільшувати кількість осіб без громадянства.

Не зрозуміло про які це ’’демократичні процедур, міжнародне законодавство і нормальну практику державотворення’’ говорить автор петиції.

В світі такої практики не існує. Позбавляти громадянства можна тільки біпатридів. З цих причин після терактів 13 листопада серйозно не розглядають пропозиції Національного фронту позбавляти терористів французького громадянства, бо такі заяви - це лише популізм. Але, якщо міжнародні зобов’язання дозволяють, то це успішно роблять, і Франція, і багато інших країн.

А сепаратистів потрібно судити, а не позбавляти громадянства.
А якщо дуже хочеться позбавляти, то я б радив почати з позбавлення громадянства тих, хто набув другого громадянства (зрозуміло, з винятками для кримчаків). Чомусь мені здається, що так ми позбудемося не одного сепаратиста, з тих які міцно пустили коріння на печерських пагорбах :)

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]