Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.11.2016 17:33

Бюджет на каруселі без освіти

Депутат Київради (Батьківщина)

Про чергову перемогу голосно заявив департамент фінансів - у наступному році у столиці додатково з'явиться 11 дитячих садочків і кудись дінеться 3 школи!



Про чергову перемогу голосно заявив департамент фінансів - у наступному році у столиці додатково з'явиться 11 дитячих садочків і кудись дінеться 3 школи! 

Ще більшою перемогою назвали те, що на 1 дитину в ДНЗ у 2017 році буде виділено 27 824грн; а в школі - 21 313 грн! 

Головне - впевнено називати вражаючі цифри! Але що ж насправді? Проаналізувавши видатки, виходить наступне: у суму на 1 дитину входять і зарплати, і енергоносії, і харчування та інші видатки. Коли я виокремила видатки на енергоносії та зарплату, то отримала справжні видатки на 1 дитину: у дитячому садочку - 3060 грн на рік; у школі - 2344 грн на рік! 

Може й правда, що сьогоднішні пріоритети у керманичів освіти - це зарплата і енергоносії, але хочеться просто правди, а не ілюзій, якими можна тішитися лише в кабінетах КМДА і на телеекранах. 

Та й по зарплаті є про що поговорити - держава вирішила надавати освітню субвенцію лише на зарплату, але чомусь іі розмір, незважаючи на голосні заяви Кабміну, для Києва не змінився. 

Отже, для того, щоб підняти зарплату вчителям, а ще й сплачувати столичні надбавки, місцевий бюджет має знайти ресурси. Але поки вони не передбачені у повному обсязі. 

Щодо ремонтів - знову за принципом "хто добіг перший, або хто перший встав, тому і капці". Повтор трагедії Київської області зі школою мною обгрунтовувся не один раз, але 80-та школа так і не увійшла поки в планові ремонти. Ще одна школа у Голосіївському районі в такому ж аварійному стані - і знову тиша. Чому? Обидві школи на округах, де або немає депутата, або є той, який не знає, що в нього є школи на окрузі. 

Так і не вирішено питання медичного персоналу в школах. Ніхто від них не відмовляється, але й передати під контроль медичних установ також не поспішає. По всій країні розказують про закриття інтернатних закладів, а в Києві ніби й не чули. 

Ну це якщо коротко про бюджет освіти на 2017 рік! Цікаво ще й те, що в бюджеті знайшли гроші для світлофорів і каруселей у парках відпочинку. Сумно, що такі видатки виявились важливішими. Але мабуть могло бути і гірше.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]