Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.03.2013 23:42

Судовий контроль за виконанням рішення суду у адміністративних справах

легше вереблюду пройти через ігольне ушко, аніж громадянину дотриматись строків, що предбачені у ч. 11 ст. 267 КАС України

Я не знаю чим керувались автори зазначеної норми коли придумували її, але не здоровим глуздом, так це точно.

У КАС України передбачена можливість судового контролю за виконанням рішення суду. Починаючи із частини 9 ст. 267 кодекс гарантує позивачу, якщо на його користь ухвалене судове рішення, вплинути на недобросовісного відповідача подавши заяву до адміністративного суду про визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб'єктом владних повноважень - відповідачем на виконання такої постанови . І це не рахуючи процедури примусового виконання рішень в порядку Закону «Про виконавче провадження».

Однак реалізувати це право не так вже і легко.

Справа в тім, що ч. 10 та ч. 11 зазначеної статті міститься норми які просто унеможливлює реалізувати її в принципі.

Відповідно до них, заявник повинен передусім направити копію зазначеної заяви відповідачу рекомендованим листом із повідомленням про врушення. Це він повинен здійснити за 7 РОБОЧИХ днів до подання цієї ж заяви до суду. Після того як цих сім днів пройшло заявник має право подати заяву до адміністративного суду.

Але на цьому етапі заявнику вже недозволяє це зробити ч.11 зазначеної норми. Таку заяву може бути подано протягом десяти днів з дня, коли позивач дізнався або повинен був дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів, але не пізніше дня завершення строку пред'явлення до виконання виконавчого листа, виданого за відповідною постановою суду. Тобто у цій нормі мова йде вже не про робочі дня, а про КАЛЕНДАРНІ

Уявіть ситуацію: Строк для добровільного виконання постанови спливає 1 квітня 2013 року. Ви надсилаєте копію заяви про визнання неправомірною бездіяльність по виконанню рішення суду відповідачу – суб’єкту владних повноважень. (Насправді ви і 1 квітня її не відправите, адже Вам її хочаб ще треба написати, а це ще мінімум один день.) 1 квітня 2013 року також буде вважатись, що ви дізнались про порушення Вашого права на виконання постанови суду у розумні строки. (Хоча це питання також дуже дискусійне.). Після чого ви рахуєте сім робочих днів. Зазначений строк спливає 10 квітня 2013 року. Тобто 11 квітня Ви вже має право подавати зазначену заяву до суду. Однак суд її Вам повертає так як Ви не вклалися у десятиденний строк який Вам відведено для подачі цієї заяви. Цей строк також минув 10 квітня 2013 року. Звичайно можна просити про поновлення процесуального строку, але це вже поле для зловживань і наслідок крайньої недосконалості правового регулювання зазначеного питання. А якщо Ваших 7 робочих днів припаде, наприклад, на травневі свята, де 1,2 травня вихідний, 3,4 травня - субота, неділя. То в такому випадку Ваш десятиденний строк на звернення із такою заявою до адміністративного суду мине вже давно, а сім робочих днів, ще будуть відраховуватись.

Таке враження, що ці дві частини однієї статті писали дві різних людини які один одного не знали і жодного разу не спілкувались між собою про те, що вони пишуть.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]