Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.12.2017 11:27

Про найцікавіший ринок - новорічний

Керівник електронного торгового майданчика SmartTender.biz

В світі тендерів про прийдешній Новий рік нагадують не мандарини по акції, а оголошення про закупівлю ялинок, подарункових наборів та інше - на мільйони гривень.

Якщо у супермаркеті стає більше людей, які несуть у кошику горошок, майонез, мандарини та шампанське, то можна сміливо припускати, що скоро новорічна ніч.


Держзакупівлі також можуть бути провісниками свята, адже починаючи з листопада й по грудень, держустанови масово закуповують святкові набори, ялинки, та інші аксесуари притаманні новорічним святам.


Хочу познайомити вас з найцікавішими закупівлями цього сезону: від мільйонів гривень на прикраси для ялинок та на самі ялинки, до карнавалів та покупки санів для Діда Мороза.

У Миколаєві місцева влада уклала договір щодо закупки декоративного будинку для Святого Миколая. Цікава не сама закупівля, а те, що минулого року такий будиночок в Микалаєві вже встановлювали й тоді невідомі зламали в ньому замок , щоб діти зайшли всередину й наїлись цукерок, які там зберігались. Сподіваюсь, цього року солодощі будуть перебувати під більш пильним наглядом.


Поки у Миколаєві вирішували квартирне питання Святого Миколая, то у Маріуполі вирішували транспортне для Діда Мороза. Маріупольский палац культури має намір придбати для Діда Мороза нові санчата. Замовник вимагає, щоб це був арт-о’бєкт, який має витримувати сім’ю з 6-8 персон.

У Дніпрі організовують новорічну безкоштовну виставу для дітей пільгових категорій. Загалом 575 дітей отримають квитки на виставу “Новий рік у Простоквашино”. Гарна ініціатива від однієї з райрад міста.


Майже 100 000 гривень у Запорожжі готові віддати на новорічні карнавальні костюми . Цікавим є те, що це не костюми Діда Мороза та Снігуроньки, а образи смайлів, сніжинок і сніговиків (які будуть чоловічої та жіночої статі).

Одразу два обласних центра придбали нові штучні ялинки. Ялинки замовлялись ще влітку. В результаті, нова 18-метрова ялинка цього року прикрасить Суми , а у Миколаєві атмосферу свята створить 22 метрова красуня.


Нова ялинка буде й у маленького міста Зеленодольськ (Дніпропетровська область). Якщо з переможцем аукціону укладуть договір, то він має встановити штучну ялинку з 3D-світлодіодною маківкою.


Проте ялинки без гірлянд не нагадують новий рік, тому міста приділяли уваги й прикрасам. Наприклад Запоріжжя та Полтава не матимуть нових ялинок, проте їх старі засяють по новому.

На новорічні свята у Києві всі дійства, за традицією, відбудуться на Софіївській та Михайлівській площі. Новорічну атмосферу будуть створювати неймовірна кількість ілюмінації, крижані скульптури, карусель, колесо огляду та інше. Столична влада виділила на це 150 тис. грн.


Звичайно, що це не всі новорічні закупівлі країни, адже всього їх сотні, а їх сумарна вартість рахується десятками мільйонами гривень. Як вищезгадано, цей ринок досить різноманітний: купа подарункових наборів, як для дітей , так і для дорослих, одяг, декорації, ілюмінація та ялинки - все, що може створити свято. Саме свято, на відміну від інших галузей, є кінцевою метою цього, досить великого, ринку. А всі ми знаємо, що будь-яке свято починається з закупівлі.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]