Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.02.2018 19:29

Наймасштабніше в Україні соцопитування

Експерт з питань соціальної політики

Опитано 30 тисяч українців з усіх областей. Несподівані результати ...

Наймасштабніше в Україні соцопитування: Юлія Тимошенко виграє вибори Президента

 Якби вибори президента відбулися найближчим часом, найбільшу підтримку отримала би Юлія Тимошенко. При цьому вона виграє у всіх можливих кандидатів у другому турі виборів. Про це свідчать дані масштабного опитування Соціологічної групи «Рейтинг», оприлюднені сьогодні в агентстві «Інтерфакс». Соціологи опитали 30 тисяч респондентів, тоді як зазвичай електоральні рейтинги формуються на підставі 2 тисяч опитаних.  Це наймасштабніше соціологічне опитування, проведене за останні роки.

Відповідно до даних «Рейтингу», л ідером президентського рейтингу є голова «Батьківщини» Ю лія Тимошенко, за яку у разі проведення виборів найближчим часом готові проголосувати 18,7% тих, хто взяв би у них участь та визначився із вибором. П етра Порошенка готові підтримати 15,6% опитаних, Ю рія Бойка – 11,7%, А натолія Гриценка – 9,7%, О лега Ляшка – 8,7%, В адима Рабіновича – 8,3%, А ндрія Садового – 6,4%, О лега Тягнибока – 3,9%, А рсенія Яценюка – 1,7%.

Ю лія Тимошенко лідирує практично в усіх областях Центру та частини Заходу країни. При цьому вона входить до трійки лідерів майже в усіх областях. П етро Порошенко має сильні позиції в частині областей Заходу та Києві, Ю рій Бойко – у більшості областей Півдня та Сходу.

Рівень підтримки Юлії Тимошенко більш-менш рівномірний у всіх областях Центру, Півночі, Заходу та частково Півдня. П етра Порошенка найбільше підтримують на Вінниччині, дещо менше в областях Заходу та Центру, ще менше на Півдні.

Моделювання другого туру президентських виборіву парі Ю лія Тимошенко та П етро Порошенко дало наступні результати:  за лідера Батьківщини готові проголосувати 30% тих, хто заявив, що візьме участь у основних виборах. Главу держави готові підтримати у цьому випадку 23%.

При цьому Порошенко переміг би лише в 3-х областях (Вінницькій, Хмельницькій та Чернівецькій), приблизно однакову кількість голосів обоє кандидатів набрали б у 5-ти регіонах - Рівненській, Черкаській, Кіровоградській та Донецькій областях та Києві. В решті 17-ти областях перемогла б Тимошенко.

Керівник групи «Рейтинг» Олексій Антипович підкреслив, що Юлія Тимошенко виграє у будь-якого кандидата, який виходить у другий тур президентських виборів!

 Щодо  Святослава Вакарчука, Володимира Зеленського, Юрія Луценка, Володимира Гройсмана та Віталія Кличка:  «Ці прізвища фігурують в наших попередніх дослідженнях. На загал можна сказати, що у Кличка і Луценка близько 1% підтримки, у Зеленського і Гройсмана підтримка на рівні 3-4%. У Вакарчука рейтинг за попередніми дослідженнями близько 5%. Але це рейтинг співака», - зазначив Олексій Антипович. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]