Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.01.2018 21:16

ПАРЄ зобов’язала Порошенка призначити збалансований склад ЦВК

Експерт з питань соціальної політики

Зауваження до намагання Порошенка фальсифікувати вибори. Резолюція ПАРЄ.


ПАРЄ зобов’язала українську владу призначити новий склад ЦВК з урахуванням інтересів усіх парламентських фракцій

Парламентська Асамблея Ради Європи зобов’язала Україну призначити новий склад ЦВК з урахуванням інтересів всіх політичних фракцій парламенту.
«Це одна з ключових поправок, яка утверджує демократію в Україні, яка є такою ж важливою, як і пункт, що визнає російську агресію та відповідальність РФ за анексію Криму і частини території Донбасу», – пояснив рішення ПАРЄ Сергій Соболєв.
   Резолюція ПАРЄ про необхідність пропорційного представництва всіх фракцій українського парламенту в новому складі Центральної виборчої комісії тепер буде відстежуватися в щорічних доповідях щодо України.

Під час обговорення зазначеного питання член української делегації ПАРЄ, народний депутат від «Батьківщини» Сергій Власенко звернув увагу членів ПАРЄ на незаконний, некоректний та непропорційний розподіл кандидатів до складу Центральної виборчої комісії України з боку президента України Петра Порошенка. Він зауважив, що це є недопустимим та порушує стандарти Ради Європи.

Власенко уточнив, що після включення пункту про необхідність обрання нового демократичного пропорційного складу ЦВК «відповідна Резолюція ПАРЄ була проголосована майже одностайно, вона отримала 95% голосів».
«Це дуже важливий момент, який дозволяє поламати сталінський принцип: «не важливо, як голосують, важливо – як рахують», – додав Сергій Соболєв.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]