Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.10.2016 16:49

Ультиматум ошуканих вкладників банків

Експерт з питань соціальної політики

Представники громадських організацій, що об’єднують вкладників різних банків, які постраждали від їх закриття та банкрутства -оголосили ультиматум владі!

Представники ошуканих вкладників банків разом з партією «Батьківщина» оголосили ультиматум владі! 
Про це заявили на брифінгу лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко та представники ГО, що об’єднують вкладників різних банків, які постраждали від їх закриття та банкрутства.

Однією з основних вимог «Ультиматуму Зборів ошуканих споживачів фінансових послуг» є відставка голови НБУ Валерії Гонтаревої та порушення кримінальної справи за фактами, оголошеними у ЗМІ, що призвели до згубних наслідків і мають ознаки кримінального злочину.

Вимагається також звільнення з посади директора Фонду гарантування вкладів, створення ТСК з перевірки зловживань при реалізації активів неплатоспроможних банків, а також внесення змін до законодавства, яке допоможе повернути кошти ошуканим вкладникам та стабілізувати фінансову сферу в країні.

Як зазначається в документі, у випадку невиконання цих вимог Збори «залишають за собою право на проведення масових акцій протесту на захист інтересів ошуканих споживачів фінансових послуг».

«Це чітке і радикальне рішення. Воно необхідне країні, оскільки знищення банків продовжується і далі. І якщо цей процес не зупинити, він вдарить по кишені кожного українця», – пояснила лідер «Батьківщини».

В Ультиматумі, зокрема, вимагається:
1. Від Петра Порошенка - негайної звільнити Валерію Гонтареву з посади голови НБУ та порушення.
2. Від НАБУ – порушити кримінальне провадження проти Валерії Гонтаревої за її злочинні дії на посаді голови НБУ.
3. Звільнити Костянтина Ворушиліна, колишнього банківського менеджера Порошенка, з посади директора Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).
4. Створити в Раді Тимчасову слідчу комісію з перевірки зловживань посадовими особами ФГВФО при реалізації активів ліквідованих банків.
5. Провести парламентські слухання щодо стану банківського сектору та щодо роботи ФГВФО.
6. Запровадити тимчасовий мораторій на ліквідацію ФГВФО неплатоспроможніх банків – доки Конституційний суд не винесе рішення щодо конституційності закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». Наразі це подання знаходиться в Конституційному суді.
7. Запровадити тимчасовий мораторій на примусову реалізацію житла громадян, що перебуває у заставі збанкрутілих банків – до прийняття спеціального закону про врегулювання іпотечних зобов’язань позичальників збанкрутілих банків.

Ультиматум дає владі два тижні для виконання цих умов. Якщо умови не будуть виконані, учасники Координаційної ради ошуканих споживачів фінансових послуг залишають за собою право на проведення масовий акцій протесту...

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]