Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.03.2016 11:27

Продаж української землі під час війни і кризи є злочином

Експерт з питань соціальної політики

Щодо заяви А.Яценюка про розпродаж 1 мільйона гектарів земель державного резерву

«Україна має 42 мільйони гектарів плодючих чорноземів, завдяки яким може прогодувати не тільки себе, а і всіх сусідів. Проте зараз гектар української землі коштує у 32 рази менше, ніж в середньому по Євросоюзу – 500 доларів проти 16 000 доларів. Зараз немає ані повноцінного земельного кадастру, ані відповідного законодавства, ані економічної доцільності для продажу землі. Цілком очевидно, що знайдеться безліч бажаючих купити землю практично задарма. І це будуть олігархи або крупний іноземний капітал. А що отримають люди?» «Заявляти в таких умовах про необхідність негайного продажу землі – це злочин проти держави та цілковита втрата її стратегічних перспектив» -  Юлія Тимошенко:  «Це чергове підтвердження кланово-олігархічної природи уряду Яценюка. І це пояснення, чому Яценюк так тримається за посаду: ще ж не все привласнили!».  

З ініціативи фракції «Батьківщина» в Україні продовжено мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Відповідне рішення підтримали практично всі фракції парламенту. 

Яценюк пояснює необхідність продажу тим, що ці землі перебувають в тіньовому та корупційному обороті. Хочу йому нагадати, що завдання уряду в цьому випадку – ліквідувати тінь і корупцію, і далі використовувати ресурс для зростання економіки. А продаж – це примітивний і абсолютно не стратегічний підхід. Натомість стратегічно вірним рішенням для держави була би максимальна підтримка фермерів. Батьківщина» ніколи не допустить, щоб наше головне багатство – земля – була перетворена на товар з метою примітивної наживи ділків від влади».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]