Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.02.2016 15:44

Ще раз про зарплати можновладців

Експерт з питань соціальної політики

За які заслуги Яценюк підвищив собі зарплату в три рази ... і як у Європі прийнято оплачувати високопосадовців?!

За які заслуги Яценюк підвищив собі улюблиному зарплату в три рази?! І тепер має  зарплату більше ніж 25 тисяч гривень. При цьому для звичайних громадян Уряд Яценюка в бюджеті передбачив зростання зарплат протягом року аж на 12%...  ( зараз мінімальна заплата українця 1378 грн.)  Якось вийшло не по-европейські і не по-людські....  

В нормальних країнах зарплати можновладців прив'язані до соціально-економічної ситуації в країні, зростає економіка і збільшується ВВП зарплати керманичів пропорційно зростають, якщо ні то вибачайте...

В Україні за 2015 рік ВВП впав на 12%, і по-людські за наслідками роботи Яценюку  треба було би зменшити зарплату собі і міністрам пропорційно на ці 12%!

З метою пом'якшення, як виявилось, занадто гострого для суспільства і неприємного та навіть образливого для деяких урядовців та народних депутатів питання їх зарплати, конструктивно пропоную зареєструвати законопроект щодо європейської практики кратної прив'язки зарплати членів парламенту та урядовців до середньої зарплати в країні (наприклад, з коефіцієнтом 2-3, як у Європі … і  якщо середня зарплата в Україні на кінець 2015 року становила 4195 грн., то зарплата Яценюка  за европейськими нормами  повина бути не більше 13 тисяч гривень!)

Це дозволить поставити зарплату та відповідальність можновладців у пряму залежність до соціально-економічного стану України.
Тоді і депутати, і урядовці будуть на розмірі своїх зарплат відчувати наслідки свого ж реформування...
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]