Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.03.2023 14:26

Дизайн інтер'єру закладу: як привабити відвідувачів не лише вишуканими стравами?

СЕО ZIKZAK Architects

Сучасний модний заклад харчування не обмежується тільки досконалим смаком страв.

Добре поїсти можна і вдома, та навіть не готуючи, адже існує безліч сервісів швидкої доставки. Заклад, який вабить відвідувачів – це той, де панує незабутня атмосфера. Ця атмосфера формується у взаємодії відчуттів: тут аромат випереджає смак, зір його розвиває, а тактильні й слухові відчуття доповнюють. 

Сфера ресторанного бізнесу дуже висококонкурентна, сучасний перенасичений споживач надзвичайно вимогливий. Тож виділятися дизайном інтер’єру, як вау-магнітом, означає мати успіх і безперервний потік відвідувачів. 

Все починається з унікальної концепції, настрою, посилу закладу, які продумуються на етапі мудборду. Від обраного задуму залежатимуть усі елементи приміщення: від гучності й стилю музики до кольорів і фактур, від типу підсвітки до шорсткості стільниць. Сукупність продуманих елементів сформують унікальну  незабутню атмосферу, яка задіюватиме всі відчуття й вабитиме заінтригованих клієнтів.

Візитівкою закладу, на яку звертають увагу, яка запрошує зайти всередину,  є вдало спроєктований екстер’єр. Лаконічний мінімалізм чи епатажний кітчевий об’єкт на вході – залежить від обраної концепції. Але у будь-якому разі вхідна група вашого закладу має бути стильною й ексклюзивною та транслювати голос бренду. Максимально затишна тераса може стати ще однією перевагою відвідування саме вашого закладу в теплу пору. У велкам-зоні, що запам’ятовується й занурює у необхідну атмосферу, передвкушають майбутні емоції. Тут важливо плавно продовжити враження від екстер’єру, з порогу зустріти відвідувача чимось особливим, що справляє позитивне враження. Як варіант, це може бути об’єкт мистецтва, небанальний фітодизайн чи, наприклад, антикварний вініловий програвач. Вибір залежатиме від концепту та креативу й експертизи дизайнера.

Зонування закладу має бути професіонально продуманим. Лінії огляду, шляхи та розташування місць для сидіння варто планувати так, щоб простір був  функціональним, комфортним та візуально привабливим. Зараз популярними є заклади з великими опенспейсами, комбінованими зонами посадки, де без ускладнень можна розмістити як гучну компанію, так і усамітнену закохану пару. Грамотно спроєктований простір буде зоновано так, що у ньому розміщуватиметься оптимальна кількість посадочних місць. При цьому за відвідувачами лишиться відчуття особистого простору й комфорту, а лінії огляду відкриватимуть цілісну картину естетики приміщення. 

У формуванні й підтриманні необхідної атмосфери закладу величезну роль відіграє освітлення. Залежно від загальної концепції і посилу, воно може бути приглушеним чи яскравим, теплим чи холодним, направленим або ж розсіяним, метричним чи ритмічним. Створення ефекту багатошарового освітлення дає ефект глибини й необхідного характеру. Світильники можуть слугувати акцентними деталями простору, правильно підібрані бра гармонічно доповнюватимуть концепт закладу. Дизайнери запропонують найоптимальніші варіанти освітлення, виходячи із заданої концепції.

Залежно від брендбуку, від емоції, яку транслює заклад, підбираються колірні рішення. Науковці говорять, що 90% першого враження формуються під впливом кольору. Кольори впливають на поведінку людей, їх настрій і рівень стресу. Обираючи теплі відтінки, дизайнери усвідомлено апелюють до створення відчуття затишку й довіри, холодними ж створюють відчуття стриманості й стабільності. Яскраві та неонові кольори більш притаманні сучасним індустріальним інтер’єрам, але варто з обережністю вкраплювати інтенсивні кольори, адже у великих масштабах вони можуть викликати перенасиченість і навіть роздратування.

Зручні місця для сидіння, актуальні меблі, що доповнюють естетику приміщення й при цьому є комфортними – must-have висококласного закладу. Зі скрупульозним підходом до вибору матеріалів і текстур, їх правильного поєднання, дизайнер формує тактильний досвід, який доповнює спектр відчуттів відвідувача. Шкіряна м’яка група балансуватиме благородну деревину стільниць, скло й метал даватимуть індустріальну нотку. Поєднуючи, граючись із текстурами, дизайнери створюють цікаві, небанальні сучасні інтер’єрні рішення для по-справжньому стильних закладів.

Унікальні елементи дизайну, які стануть особливістю ресторану, зроблять його популярним у соцмережах, працюватимуть краще будь-якої реклами. Ними можуть послугувати антикварні, вінтажні елементи, витвори мистецтва, інсталяції із задіянням айдентики бренду, об’єкти, надруковані на 3D принтері чи велетенські скульптури або ж інтерактивні функціональні стіни. Варіантів безліч, тут варто підключити креатив досвідченого дизайнера, який запропонує вам найкращі із рішень, згідно концепції. 

Відмінний дизайн інтер’єру стане продовженням чи навіть уособленням вашого бренду, принесе популярність закладу серед відвідувачів.

Хороша кухня у поєднанні з якісним обслуговуванням і бездоганним дизайном інтер’єру – це комбо, яке гарантує безперервний потік відвідувачів до вашого гостинної локації. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]