Про автора

Андрій Гордійчук Засновник фундації «Аграрна наддержава»

Професійна діяльність. Працював на посаді економіста-організатора в агрофірмі «Волинь», яку згодом і очолив. З 2003 року - заступник голови правління із сільськогосподарського виробництва ВАТ «Шепетівський цукровий комбінат». З 2007 по березень 2017 році - голова правління корпорації «Сварог Вест Груп» (Svarog West Group).

За моїм керівництвом корпорація «Сварог Вест Груп» стала лідером в Україні за показниками врожайності; у 2015 р. посіла перше місце в рейтингу «20 найефективніших агрокомпаній України»; у 2016 році увійшла у рейтингу «20 найбільш інноваційних компаній України».

З 2016 року є головою ради директорів НТІ. У холдинг входять компанії з агропромислової, ІТ, машинобудівної та біотехнологічної галузі, які об'єднались з метою розвитку інноваційних технологій, розробки та впровадження рішень для підвищення ефективності сільського господарства в Україні.

Є членом Президії Українського клубу аграрного бізнесу та віцепрезидентом з питань АПК Українського національного комітету Міжнародної торгової палати.

Успішне ведення бізнесу поєдную з активною благодійною діяльністю. Я є першим президентом та головою наглядової ради Благодійного Фонду «Зміцнення громад», що сприяє комплексному розвитку територіальних громад. «Зміцнення громад» досліджує проблеми громад, надає навчально-методичну, правову та гуманітарну допомогу, співпрацює з міжнародними благодійними організаціями. Фонд неодноразово очолював національний рейтинг благодійників, зокрема по обсягах витрат на благодійність, кількості залучених волонтерів та ін.

У 2016 році заснував фундацію «Аграрна наддержава», головною метою якої є підтримка інноваційних розробок у сфері АПК, соціальних, благодійних та культурних ініціатив, спрямованих на розвиток агро-промислового комплексу, як ключового сектору економіки.

Освіта. Здобув освіту за спеціальністю «Економіка управління в АПК».

Контакти
E-mail: [email protected]