Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.05.2017 17:20

Три компоненти реформи децентралізації

Юрист, економіст, експерт з питань територіального, місцевого економічного розвитку та впровадження проектів енергозбереження

Реформа децентралізації складається з трьох великих компонентів, які відокремлювати одне від одного неможна

Те, що наразі ми називаємо Реформою децентралізації насправді складається з трьох компонентів:  

Перший – це реформа місцевого самоврядування, в якій ідеть про повноваження, ресурси, про відповідальність органів місцевого самоврядування за управління та господарювання на певних територіях. 

Другий – це адміністративно-територіальна реформа, яка стосується не стільки повноважень, скільки територій, меж громад. Тобто розмежування територій з чітким розумінням, де закінчується яка громада; де межі району, а де області, а також розуміння хто за що відповідає.  

Третій – це завершення реформи регіонального розвитку, а саме документи планування регіонального розвитку, створення Фонду регіонального розвитку – як інструментарію дій на територіях громад. 

Ці компоненти неможна й неварто відокремлювати одне від одного, оскільки громади – це живий організм, це реальні люди та реальні території. А тому й зміни мають впроваджуватися комплексно. Більш детально про необхідні зміни по всіх трьох напрямах, а також про наявні вже результати у відео-інтерв'ю нижче:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]