Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.08.2012 17:37

Абітурієнти мають право забрати оригінали своїх документів

Порада абітурієнтам

«Абітурієнти мають право забрати оригінали документів та подати їх до іншого вищого навчального закладу», - заявив координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних.

Питання про повернення оригіналів документів приймальна комісія повинна розглядати в день подання абітурієнтом відповідної письмової заяви. Будь-які заперечення представників ВНЗ щодо видачі оригіналів є незаконним і може бути оскаржені.

«Таким чином, якщо абітурієнт буде рекомендований до зарахування у першій хвилі і подасть оригінали, а пізніше його рекомендують у другій хвилі у більш пріоритетний для нього вуз, то він зможе без проблем забрати оригінали документів з першого вузу», - підкреслює Андрій Черних.

Як відомо, перший рейтинговий список, із зазначенням осіб рекомендованих для зарахування до вузу на бюджетну форму навчання, був оприлюднений 1 серпня ("перша хвиля"). Після цього у абітурієнтів буде 4 дні (до 4-го серпня включно) для того щоб подати оригінали документів до того вузу де вони рекомендовані до зарахування. 5 серпня до 12 години рейтингові списки мають оновитися ("друга хвиля"), з них будуть виключені особи, які не подали, в період з 1 по 4 серпня, оригінали документів до вузу. У результаті їх місця займуть абітурієнти, які знаходились нижче у списку та сформується другий рейтинговий список з усіх спеціальностей в усіх вузах України. Ті абітурієнти, які з’явились у другому рейтинговому списку, матимуть три дні (5, 6 та 7 серпня) для того, щоб подати оригінали документів до вузу. 8 серпня до 12 години, всі вузи України мають втретє оприлюднити рейтингові списки ("третя хвиля"), знову виключивши з нього абітурієнтів, які не подали оригінали своїх документів протягом 5, 6 та 7 серпня. У результаті до нового рейтингового списку знову мають увійти абітурієнти, які знаходились нижче за списком. Якщо такі абітурієнти з’являться у списку, у них також буде 3 дні (8, 9 та 10 серпня) для того щоби подати оригінали документів. Не пізніше 11 серпня вузи мають видати накази про зарахування абітурієнтів на бюджет.

«У випадку порушення прав абітурієнтів на вільний вибір вищого навчального закладу, вони повинні невідкладно звертатись до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України або до нашої організації «Студентський захист» для надання практичної допомоги», - підсумував координатор громадської ініціативи «Студентський захист »Андрій Черних.


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]