Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.02.2012 15:10

Щодо процедури внесення змін до законопроекту про вищу освіту

Можливі варіанти

Згідно вимог Регламенту Верховної Ради України та Регламенту Кабінету Міністрів України, Уряд не має вже можливості «внести» додаткові свої пропозиції до розгляду законопроекту у першому читанні. Це є факт.

Тому є такі варіанти:
 
1.Якщо автори урядового законопроекту та двох альтернативних подадуть письмові звернення на Верховну Раду України з проханням відкликати свої законопроекти, і парламент за це проголосує. (Аргументація для авторів альтернативних законопроектів може бути така, що внаслідок обговорення їх законопроектів - вони побачили деякі речі, які можна вдосконалити чи змінити).
 
2.Верховна Рада України «провалює» всі зареєстровані законопроекти і Уряд вносить «оновлену» версію, яка буде підготовлена за результатами діяльності робочої групи на чолі з М.З. Згуровським

Якщо, автори альтернативних законопроектів не будуть задоволені врахуванням їх позиції в «оновленому» законопроекті – вони мають можливість ще раз внести свої законопроекти.

І третій, як на мене, найбільш реальний варіант.
 
Урядовий законопроект приймають в першому читанні і розроблені  пропозиції від оперативної робочої групи вносяться в найкращому випадку від керівників фракцій більшості або від більшості членів профільного комітету, як поправки до другого читання.
 
Інших варіантів немає.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]