Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.10.2017 15:35

Що необхідно зробити у сфері освіти?

Першочергові кроки для реформування системи освіти.

1. Підвищити ОДНОМОМЕНТНО вчителям заробітну плату до трьох мінімальних заробітних плат (якщо знайшли таку можливість для підвищення заробітних плат для працівників поліції, повинні знайти ресурс для підвищення зарплат для вчителів).

2.Провести ЗАГАЛЬНООБОВ’ЯЗКОВУ атестацію та сертифікацію вчителів, у першу чергу, щодо рівня знань з предмета викладання за допомогою технології ЗНО.

3.Забезпечити проведення НАВЧАННЯ та ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ вчителів за результатами проведеної атестації та сертифікації.

4.Провести ПОВТОРНУ ЗАГАЛЬНООБОВ’ЯЗКОВУ атестацію та сертифікацію вчителів з метою визначення педагогічних працівників, які продовжать роботу і , відповідно, які мають покинути роботу у навчальних закладах.

5.Підвищити ВИМОГИ ДО ВСТУПНИКІВ на педагогічні спеціальності.

6.Зробити тестові завдання ВІДКРИТОГО ТИПУ, які потребуватимуть розгорнутих письмових відповідей.

7.Запровадити ЄДИНИЙ КВАЛІФІКАЦІЙНИЙ ІСПИТ ДОСТУПУ ДО ПРОФЕСІЇ для майбутніх педагогів.

Такі кроки зможуть зупинити "біг по колу": вступник з низьким балом ЗНО - вступ на педагогічну спеціальність - вчитель школи із посередніми знаннями - нездатність навчати школярів - випускники без знань - вступники з низьким балом ЗНО
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]