Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

Пропозиції щодо Плану дій

ОСНОВНА МЕТА РЕАЛІЗАЦІЇ ПЛАНУ ДІЙ – ЗАБЕЗПЕЧИТИ ЗБЕРЕЖЕННЯ НАСЕЛЕННЯ ТА РЕАЛЬНО ПІДНЯТИ РІВЕНЬ ЖИТТЯ ЛЮДЕЙ

ОСНОВНІ ПРОБЛЕМИ:

1.Вимирання людей.
2.Бідність.
3.Масове безробіття.
4.Відсутність власного житла.
5.Низька якість надання медичних послуг.
6.Корупція та тиск на бізнес контролюючих органів.
7.Падіння промислового виробництва та значна тінізація економіки країни.
8.Невиконання норм Конституції та законів України.
9.Велика залежність від експорту металургійної, хімічної та аграрної продукції.
10.Енергозалежність від Російської Федерації.

І.ПЕРШОЧЕРГОВІ ЗАХОДИ

1.Провести аудит реального стану України в різних сферах (економіка, соціальна політика, освіта, охорона здоров’я тощо).

2.Провести аналіз системи державного апарату управління з метою подальшого вдосконаленням його роботи, особливо в частині надання адміністративних послуг.

3.Провести аналіз виконання законодавства щодо підтримки малого бізнесу з подальшим його уточненням в частині посилення відповідальності чиновників за протиправні дії або бездіяльність. 

ІІ.ЕФЕКТИВНИЙ КОНТРОЛЬ ЗА ВИТРАЧАННЯМ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ

4.Провести аналіз результативності реалізації державних програм за останні 10 років з метою перегляду їх кількості та розмірів фінансування.

5.Визначити пріоритетні державні програми та розміри їх фінансування на 3-5 років з урахуванням реальної можливості їх бюджетного забезпечення.

6.Провести аналіз проведених державних закупівель на суму більше 100 тис. грн. за період з 2005 року з метою визначення ефективності використання бюджетних коштів.

7.Створити реально прозору систему державних закупівель із запровадженням жорсткого та постійного моніторингу ефективного використання бюджетних коштів на суму більше  100 тис. грн. із паралельним створенням системи електронних форм.

ІІІ.БОРОТЬБА З КОРУПЦІЄЮ

8.Створити Слідчий комітет з надзвичайними повноваженнями та прямим підпорядкування Главі держави (по аналогії з Федеральним бюро розслідувань з урахуванням вітчизняних особливостей).

9.Розробити та прийняти закон щодо скасування умовних термінів та амністії по корупційним статтям.

10.Розробити та прийняти закон про обрання та відкликання місцевих суддів відповідними громадами із забезпеченням реального механізму контролю населення і за суддями вищих інстанцій (як варіант -  посада судді не повинна бути пожиттєвою).

11.Розробити та прийняти закон про скасування недоторканості та зняття соціальних пільг з народних депутатів України та суддів.

12.Розробити та прийняти закон про амністію громадян у зв’язку з легалізацією тіньових капіталів за умов часткового відшкодування збитків державі (як варіант, 20% амністованого капіталу передавати в дохід державі)

13.Оновити кадровий склад в розрізі керівництва органів державної влади та правоохоронних органів (міліція, прокуратура, податкова та митна служби тощо) на центральному та регіональному рівнях з одночасним посиленням їх відповідальності за порушення прав людини або власну бездіяльність.

14.Створити відкритий реєстр власників (підприємства, земля тощо).

ІV.ПІДТРИМКА ПРОМИСЛОВОСТІ ТА МОДЕРНІЗАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА

15.Підтримка підприємств машинобудування, агропромислового комплексу та IT-сфери, 

16.Модернізація підприємств гірничо-металургійного та хімічного комплексів, будівельної промисловості.

ІV.НОВІ РОБОЧІ МІСЦЯ

17.Розробити та затвердити державну програму по створенню щорічно 500 000 високотехнологічних нових робочих місць з заробітною платою не менше 5000 грн. за рахунок залучення іноземних інвестицій.

18.Розробити пропозиції щодо здешевлення кредитів для відкриття малого бізнесу за рахунок коштів великих комерційних банків.

19.Зменшити розмір сплати єдиного соціального внеску з метою легалізації ринку праці із одночасним посиленням відповідальності за виплату «чорної »заробітної плати впритул до позбавлення волі. 

V.ВЛАСНЕ ЖИТЛО

20.Розробити та затвердити державну програму забезпечення житлом (квартира 50 квадратних метрів) на умовах фінансового лізингу під 3% (перший внесок складатиме 15%) на 12-15 років з вартістю квадратного метра – 6000 грн. та щомісячною оплатою у розмірі до 2000 грн.  

21.Розробити пропозиції щодо здешевлення іпотечних кредитів комерційних банків та зменшення першого внеску (до 15%).

22.Розробити та прийняти закон про безкоштовне виділення землі для будівництва соціального житла та пільгове підключення відповідних комунікацій до новобудов.

VI.ВІДКРИТА ВЛАДА

23.Розробити та прийняти закон про «відкриті списки» на виборах народних депутатів України

24.Повернутись до мажоритарної системи виборів місцевих рад.

VІI.ЯКІСНІ ДОРОГИ

25.Зробити «дорожню карту» проблемних ділянок доріг державного та місцевого значення.

26.Розробити та затвердити план – графік ремонту доріг (державного та місцевого значення) із залученням іноземних компаній та жорстким контролем за витрачанням коштів.

VІIІ.ДОСТУПНІ ТА ЯКІСНІ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ

27.Переглянути та встановити справедливі та обґрунтовані тарифи на житлово-комунальні послуги із врахуванням реальних доходів громадян.

28.Використовувати газ власного видобування в першу чергу для потреб населення.
 
29.Забезпечити кожен дім та квартиру у містах цілодобовим центральним водопостачанням подачі гарячої та холодної води.

30.Забезпечити надійну та безпечну роботу ліфтового господарства країни (будинки, лікарні тощо).

ІX.ДОСТУПНА МЕДИЦИНА

31.Створити необхідні умови для практичної реалізації норми щодо приїзду машини екстреної допомоги на місце виклику максимум за 10 хвилин у місті, 20 хвилин – на селі.
 
32.Забезпечити скорочення часу очікування медичної допомоги (напр. операції) та кількості людей, які її очікують.

33.Відновити фельдшерсько-акушерські пункти у кожному селі

34.Запровадити систему державного контролю за цінами та якістю ліків (встановлення та оприлюднення оптово-відпускних цін на лікарські засоби), основними продуктами харчування та товарами першої необхідності з метою забезпечення людей якісними та доступними ліками. 

35.Створити загальнонаціональний реєстр дітей, які потребують невідкладної медичної допомоги (операції), у тому числі за кордоном.

36.Забезпечити бюджетне фінансування наукових розробок власних медичних препаратів. 

37.Запровадити страхову медицину.

X.ПЕРЕГЛЯД ПЕНСІЙНОЇ РЕФОРМИ

38.Зменшити страховий стаж для чоловіків (з 35 до 30 років) і для жінок (з 30 до 25 років).

39.Переглянути мінімальний пенсійний вік для чоловіків та жінок.

40.Підвищити мінімальний розмір пенсій та запровадити накопичувальну пенсійну систему.

XІ.ДОСТУПНА ТА ЯКІСНА ОСВІТА

41.Заборонити перепрофілювання та закриття державних та комунальних навчальних закладів (дитячих садочків, шкіл, ПТУ, вищих навчальних закладів).

42.Забезпечити кожній дитині місце в дитячому садку та школі без хабарів та щомісячних внесків.

43.Провести незалежний аналіз зрізу знань з математики та граматики у школярів 5-10 класів та перевірити рівень кваліфікації вчителів з наступним переглядом навчальних програм та методик викладання зазначених предметів.

44.Повернути профільність будівлям дитячих садочків, які на сьогодні використовуються не за їх прямим призначенням.

45.Внести зміни до Умов прийому до вищих навчальних закладів у частині посилення показника результатів іспитів по ЗНО, перегляду «ваги» атестата тощо.

ХIІ.МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ

46.Розробити та прийняти зміни до законодавства щодо реальної передачі максимальної кількості повноважень органам місцевого самоврядування, відповідного фінансового забезпечення та посиленням відповідальності за використання ресурсів.
 
47.Переглянути міжбюджетні відносини: 70% коштів залишається на місцях, 30% - центру.

ХIII.ПОДАТКИ

48.Знизити ставки податків та зборів.

49.Спростити систему сплати податків та зборів.

ХІV.ГРОМАДСЬКЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ

50.Розробити та прийняти закон про громадське телебачення.


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]