Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.10.2015 18:22

Сила в правді, брат, або навіщо нардепам проходити поліграф?

Журналіст

Чи варто народним обранцям проходити поліграф?

27вересня спікер Верховної Ради Володимир Гройсман відверто заявив в інтерв`ю одному з українських телеканалів, щонизька зарплата спонукає чиновників знаходити незаконні “лазівки” для поповненнясвоїх гаманців, звертатись до корупційних схем. А тому, на його думку, народнимобранцям просто необхідно підняти заробітну плату:“Щоб на держслубу прийшлипрофесіонали, які готові працювати для людей, а не собі кишению, потрібнозапропонувати їм відповідну заробітну плату”, - пояснив голова ВерховноїРади. 

Нібитой непогана ідея, але, здається, дана ініціатива щодо підняття заробітної платина кілька тисяч гривень викликала лише посмішку у тих, хто сидить на мільярднихкорупційних потоках, і чия офіційна зарплата аж ніяк не змінює “погоду” вгаманцях. Чого ж, гадаєте, за рік посадовець стає мільйонером, а за кілька —мільярдером? Навряд чи завдяки заробітку в 6,5 тис. гривень. 

Тому, чи можемо ми говорити про доцільність підняттязарплат народним депутатам, яке буцімто має зменшити відсоток проведеннякорупційних махінацій? Все одно бажання нажитись на халявних грошах, навітьякщо це суперечить усім законам, ніхто не відміняв. 

Тут потрібна інша система, яка дозволить вирвати корупціюу Верховної Ради під корінь.  Якщо жвладні органи дійсно хочуть змін, то на допомогу їм може прийти поліграф або,як його називають в народі, детектор брехні. Завдяки даному приладу буловикрито не одного “шпійона” і хабарника.

Наразів більшості країн детектор брехні став не просто “гостем”, а “своїм”. В США, доприкладу, його використовують у державних установах та підрозділахрозвідувального управління, в Управлінні по боротьбі з наркотиками, таємна імитна служби. Серед шанувальників даного приладу також є Росія, Канада,Ізраїль, Японія, Південна Корея, Туреччина, Індія та Китай. 

Зокремадо поліграфа звертаються і працедавці компаній різних сфер діяльності. Подібнасистема зароджується і в Україні. 

Тасьогодні українці більше “сушать” голови над тим, як би узаконити поліграф —прилад, який дозволив би перевіряти “на вшивість” кандидатів в народні депутатита навіть в президенти. 

Так,активісти громадської організації “Стоп Хабар Дніпропетровськ” зареєструвалипетицію на сайті Президента України, в якій запропонували внести зміни в ЗакониУкраїни “Про місцеві вибори”, “Про вибори народних депутатів України” та “Провибори Президента України”. В петиції говориться, що усі кандитати на постПрезидента, депутатів усіх рівнів в обов`язковому порядку мають пройти поліграф. Це якраз і дозволить зрозуміти, хто“чистоплотний”, а хто притримується принципу «дай на руку лапу». 

Точому б не проголосувати за петицію, яка, можливо, з урахуванням позитивноїдумки Петра Порошенко,  може статипереломним етапом у виборчій системі країни? Це б допомогло сформувати новий законодавчий орган,  якому не жаль дати і гідну заробітну плату, інародну довіру. 

Абез поліграфа вибори, як і завжди, будуть проходити за старою схемою:  лише переміна місць, люди залишаються тісамі. 

П.С.І хто знає, якби дана система запрацювала ще до президентських виборів 2010року, то комусь (читай В. Янукович) замість золотого батону прийшлось би їстисухарі за стінами каземату. А про війну ми б продовжували дізнаватись з книг такінострічок. 

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]