Правила блога

1

Загальні положення

Ці Правила регламентують порядок та умови розміщення та публікації матеріалів автора на Інтернет-сервісі blog.liga.net. Сервіс надається «Інформаційним агентством «ЛІГАБізнесІнформ» (далі – Адміністрація) користувачам для ведення Інтернет-записів, які називають далі «блогами». Сервіс призначений для публікацій на ділову та професійну, а також на суспільно значущу тематику.

Дія цих Правил поширюється на Авторів - фізичних осіб, які пройшли процедуру реєстрації на сайті «blog.liga.net» та розміщують інформацію про себе та авторські матеріали у Блозі в порядку, передбаченому цими Правилами.

Ці Правила визначають межі відповідальності за зміст інформації, а також порушення прав третіх осіб, допущені Автором при розміщенні інформації та авторських матеріалів на сайті «blog.liga.net».

Надаючи інформацію при реєстрації на сайті «blog.liga.net», Ви приймаєте умови цих Правил та отримуєте статус зареєстрованого Автора блогу.

У разі незгоди з цими Правилами та/або відмови від реєстрації розміщення авторських матеріалів не здійснюється.

Розміщуючи інформацію та авторські матеріали на сайті «blog.liga.net» Автор має дотримуватися обмежень, встановлених чинним законодавством України, цими Правилами ведення блогів «blog.liga.net», розміщеними на офіційному сайті за адресою http://blog.liga.net /rules.aspx.

Матеріали, які розміщуються Автором блогу, повинні відповідати спільній тематиці проєкту.

Формат проєкту blog.liga.net передбачає, що не менше 60% матеріалів автора мають відповідати діловій та професійній тематиці відповідно до заявленої компетенції автора.

2

Терміни

Блог - сукупність Інтернет-записів, що розміщується на сайті blog.liga.net і призначений для публічного розміщення матеріалів автора, що містять текст, зображення або мультимедіа. Матеріали автора розміщуються у хронологічному порядку, доступні для сторонніх читачів, які можуть вступити до публічної полеміки з автором (у коментарі до запису чи своїх блогах).

Матеріали – авторські тексти, зображення чи мультимедіа, правовласником яких є Автор Блогу.

Інформація – це розміщені Автором під час реєстрації на Інтернет-сервісі blog.liga.net власні довідкові відомості: прізвище, ім'я, по батькові, освіта, досвід роботи, вид професійної діяльності, контактні дані тощо. (Далі за текстом – «інформація»).

Обліковий запис - це сукупність інформації, розміщеної Автором у блозі, що дозволяє його ідентифікувати як Автора блогу.

Аватар – індивідуальне графічне зображення певного розміру, обране Автором для відображення спільно зі своїм ім'ям на сайті blog.liga.net. Як Аватар на сайті blog.liga.net використовується справжня фотографія Автора.

Модератор – особа, яка здійснює функції модерації блогів, призначена Адміністрацією сайту blog.liga.net. Автор Блогу за умовчанням має функції Модератора щодо власного Блогу.

Модерація - дії, що здійснюються модератором із забезпечення відповідності Блогів та окремих записів Авторів та відвідувачів цим Правилам. У процесі модерації можуть використовуватися такі заходи: винесення попереджень окремим Авторам та відвідувачам за скоєні ними порушення цих Правил, встановлення заборони для порушників залишати коментарі в тому чи іншому Блозі, закриття загального доступу до Блогу або видалення Блогу у разі, якщо його зміст чи його розміщення суперечить цим Правилам, а також інші заходи, передбачені цими Правилами.

3

Реєстрація авторів

3.1. Реєстрація авторів на blog.liga.net ведеться адміністрацією сайту на підставі розроблених нею критеріїв. Критерії відбору учасників такі:
- автори блогів - це люди, які мають професійний досвід, авторитет і статус у бізнесі, політиці або громадській діяльності, кваліфіковані фахівці, зайняті в державному або приватному секторі, топменеджери або власники бізнесу.

3.2. Розміщення інформації в Блозі здійснюється Автором самостійно після його реєстрації, яка відбувається з використанням власного унікального логіну та паролю. Відповідальність за збереження логіну та/або пароля несе Автор. У разі втрати пароля автор має право на відновлення облікового запису. Для реєстрації використовуються лише справжні ім'я та прізвище автора.

4

Розміщення Автором текстів, коментарів, фото- та відеоматеріалів

4.1. Не дозволяється публікація чужих матеріалів без вказівки автора та посилання на першоджерело (в т. ч. використання як цитати).

4.2. Заборонені: пряма політична агітація і пропаганда, політична реклама та антиреклама, дії, які порушують принципи моралі та етики, прояви расової, національної, релігійної, мовної та ідеологічної нетерпимості, заклики до насильства, повалення легітимної влади та інші висловлювання, які порушують чинне законодавство, які порочать честь і гідність, порушують права та охоронювані законом інтереси третіх осіб, а також дії, які носять непристойний або образливий характер; порушують права громадян на приватне життя або публічний порядок; підривають суверенітет і територіальну цілісність України. 

4.3. Не дозволяється розміщення авторами на сторінках своїх блогів текстових, графічних чи звукових матеріалів, які порушують захищені законодавством інтереси третіх осіб.

4.4. Неприпустимі висловлювання, що ганьблять ділову репутацію «Інформаційного агентства «ЛІГАБізнесІнформ», а також бездоказові висловлювання, що стосуються ділової репутації інших компаній та організацій.

4.5. Не дозволяється ведення блогів з метою реклами компанії/організації або реклами товарів та послуг чи іншого стимулювання збуту будь-яких товарів та послуг у будь-якій формі, також забороняються дії, що мають на меті накрутку рейтингів.

4.6. Автор не має права здійснювати розміщення (в т. ч. масове) матеріалів рекламного чи агітаційного характеру, а також розміщення інформації, яка популяризує діяльність публічних осіб, комерційних пропозицій, антиреклами, "листів щастя", посилань з рефералами (участь у мережевому маркетингу). Забороняється також масове розміщення реклами в коментарях чи будь-якого іншого способу публікації неузгоджених та неавторизованих рекламних матеріалів та інформації.

4.7. Заборонено розміщувати фрагмент матеріалу з посиланням на повну версію на іншому інтернет-ресурсі.

4.8. Заголовок статті має бути сформульований лаконічно та інформативно. Максимальна кількість символів у заголовку – 90.

4.9. При розміщенні фото- та відеоматеріалів забороняється: розміщувати відеоматеріал, зміст якого порушує закони України, зокрема містить заклики до національної ворожнечі, порнографічні знімки, фотографії фізичних осіб, зняті без їхнього дозволу, порушує авторські та захищені законодавством України права третіх осіб.

4.9.1. Публікації підлягають фотографії (графічні зображення) з роздільною здатністю щонайменше 72 dpi (dots per inch, точок на дюйм), ширина не має перевищувати 540 пікселів, загальний обсяг файлу трохи більше 500КБ. Формат зображень – JPEG (jpg, jpeg).

4.9.2. До тексту матеріалу допускається додавати код програвача для вставки відео з відеохостингів.

4.9.3. Ширина відео, що додається, не повинна перевищувати 540 пікселів.

5

Право інтелектуальної власності та відповідальність за її порушення

5.1. Погоджуючись із цими Правилами, Автор гарантує та підтверджує наявність у нього всіх необхідних прав та повноважень, необхідних для розміщення інформації та авторських матеріалів на сайті «blog.liga.net» та підтверджує, що вказана інформація не порушує будь-яким чином встановлених законодавством України прав третіх осіб.

5.2. Адміністрація є власником авторських майнових прав на дизайн та програмне забезпечення сайту «blog.liga.net», а також інші об'єкти права інтелектуальної власності, які створює Адміністрація в процесі функціонування зазначеного сайту.

5.3. Відповідальність за несанкціоноване копіювання та використання Матеріалів несуть особи та організації, які неправомірно використовували Матеріали, розміщені на сайті blog.liga.net.

5.4. До тих пір, поки не встановлено інше, всі особисті майнові та немайнові права на Матеріал належать Автору, що їх розмістив. Автора попереджено про встановлену чинним законодавством України відповідальність за неправомірне використання та розміщення чужих творів. У разі якщо буде встановлено, що Автор, який розмістив Матеріали, не є їхнім правовласником, ці Матеріали буде вилучено з вільного доступу на першу вимогу законного правовласника впродовж трьох днів із моменту отримання письмового повідомлення (вимоги) поштою (не електронною).

5.5. Інформаційне агентство «ЛІГАБізнесІнформ» не несе відповідальності за зміст авторських блогів та коментарів до них.

5.6. Інформаційне агентство «ЛІГАБізнесІнформ» не несе відповідальності і не приймає жодних зобов'язань за точність, корисність або доступність будь-якої інформації, переданої або опублікованої за допомогою ресурсу blog.liga.net, а також не несе відповідальності або зобов'язань ні за які комерційні або інвестиційні рішення, ухвалені на основі цієї інформації.

5.7. Сервіс Блог надається виключно з інформаційною метою, і ніякий інформаційний зміст, розміщений у ньому, не призначається для комерційних чи інвестиційних цілей.

5.8. Прийняттям умов цих Правил Автор підтверджує свою поінформованість із правами, наданими чинним законодавством України та дає свою добровільну згоду на оприлюднення своїх персональних даних з метою ведення Блогу. Автор у будь-який момент може змінити свою персональну інформацію, що міститься на сайті blog.liga.net або вимагати видалення блогу разом із персональною інформацією. Видалення блогу та персональної інформації автора відбувається протягом трьох робочих днів після отримання відповідного звернення поштою (не електронною).

6

Управління блогами

6.1. Адміністрація сайту слідкує за дотриманням вищезазначених правил. Адміністрація зазвичай не веде модерацію блогів. Але, на власний розсуд може проводити вибіркову модерацію.

6.2. За недотримання Правил - Адміністрація має право:
а) зробити попередження. Повторне попередження автоматично спричиняє застосування одного з підпунктів б); в) або г) цього пункту.
б) видалити статтю чи коментарі, що порушують дані Правила;
в) заблокувати сторінку автора на місяць;
г) видалити сторінку автора без права поновлення.

«Інформаційне агентство «ЛІГАБізнесІнформ» залишає за собою право без попередження видалити будь-який запис або закрити будь-який блог, який, на думку адміністрації, може завдати репутаційної шкоди агентству, загрожує безпеці громадян, цілісності та суверенітету України.

6.3. Адміністрація оголошує своє рішення щодо модерації блогів, але залишає за собою право не починати листування з авторами-порушниками і не обговорювати прийняті рішення публічно.

6.4. Адміністрація намагається забезпечувати безперебійну роботу blog.liga.net, однак не несе відповідальності за повну або часткову втрату Матеріалів, які розміщуються Автором, а також за недостатню якість або швидкість надання послуги.

7

Можливості, що надаються відвідувачу блогу:

7.1. Коментарі

Перебуваючи на сторінках blog.liga.net та залишаючи коментарі, Ви приймаєте ці Правила.
Коментар не буде опублікований (в режимі премодерації) або буде видалений, якщо:
· Пропагує ненависть, дискримінацію за расовою, етнічною, статевою, релігійною, соціальною ознаками, містить образи, загрози на адресу інших учасників обговорення, конкретних осіб або організацій, порушує будь-які норми права;
· Поширює персональні дані третіх осіб без їх згоди;
· Переслідує комерційні цілі, містить спам, рекламну інформацію, посилання на ресурси, що не належать до теми даної статті;
· Містить обсценну лексику та її похідні, а також натяки на вживання лексичних одиниць, що підпадають під це визначення;
· містить скарги, прохання особистого характеру, повідомлення та прохання, пов'язані з персональними життєвими ситуаціями та потребують відповіді – крім тих випадків, коли автор у ясній та недвозначній формі вказав бажання отримувати подібні коментарі;
· Коментатор видає себе за співробітника сайту, автора і т.п.

7.2. Повне або часткове відтворення статей у мережі Інтернет дозволяється за умови активного посилання (гіперпосилання), відкритого для пошукової індексації, на текст статті, а також вказівки імені та прізвища автора, у друкованих ЗМІ – із зазначенням проєкту ЛІГА.Блоги та імені та прізвища автора.

8

Прикінцеві положення:

8.1. Ці Правила регламентують умови надання Автором Матеріалів для розміщення на Сайті.

8.2. Усі можливі суперечки щодо Правил вирішуються згідно з нормами чинного законодавства України.

8.3. Ці Правила розміщуються на сайті blog.liga.net. Адміністрація залишає за собою право вносити зміни до Правил без повідомлення Автора.

Контакти
E-mail: [email protected]